+36-20/357-7010 fonixneptanc@gmail.com

Bemutatkozás

Tagjaink olyan fiatalok, akik szívesen vállalják szabad idejükben a nehéz, fáradságos próbákat, és ez által segítik a magyar néphagyományok továbbélését. 
A három csoport rendszeres munkájának a Csapókerti Közösségi ház ad otthont.

Az együttes fenntartó nélküli kulturális egyesület.
A folyamatos munka anyagi fedezetét a tagok által fizetett tagdíj, valamint pályázatokon nyert támogatások biztosítják.
Debrecen város önkormányzatához benyújtott pályázataink minden évben sikeresek voltak.
Terveink megvalósításában állandó partnerek a szülők, de nagy segítséget jelent az adózó polgárok által felajánlott 1% is.

A magyar néptánc-hagyomány jelentősebb alkotásait sikerrel mutattuk be hazai fesztiválokon és külföldi színpadokon egyaránt.
Évi 40-50 fellépésünk zöme jótékonysági műsor. Több fesztivál nagydíja és nívódíja fémjelzi az elmúlt időszak sikerességét. Minden évben megismerkedhettünk egy-egy ország nevezetességeivel, kultúrájával.

Betekintést nyertünk különböző nemzetiségű családok életébe, szokásaiba.

Novemberben és márciusban fürdőzhettünk a normandiai tengerparton, de a Fekete- tenger, Földközi -tenger kellemes vizében is megmártóztunk, átélhettük a hajnali hamburgi piac hangulatát, jártunk az ezer-tó országában, megismertük az olasz, holland, francia és finn fesztiválok hangulatát, valamint Róma, Párizs, Rouen, Velence, Helsinki nevezetességeit. Több ízben részesülhettünk a határon túl élő magyarok szeretetében Erdélyben, a Felvidéken és a Vajdaságban egyaránt.

 

Támogatónk: Kartonpack Dobozipari Rt.Scroll to Top